Nieuws aanbieders

Vanaf 2023 125 miljoen euro extra STAP-budget voor mensen tot en met MBO-4

21 september 2022

Vanaf 2023 125 miljoen euro extra STAP-budget voor mensen met een opleiding tot en met MBO-4

 

Het kabinet heeft voor de doelgroep met een opleidingsniveau tot en met MBO-4 jaarlijks 125 miljoen euro extra gepland (de aankomende vier jaar). Dit is opgenomen in een bijbehorend document van de miljoenennota 2023 van het ministerie van SZW. Ook staat in dit document vermeld dat er aanvullend beleid komt voor ondersteuning van de doelgroep tot en met MBO-4.

Voor STAP-budget was al 160 miljoen euro budget per jaar gereserveerd. Iedereen tussen de 18 en pensioengerechtigde leeftijd met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt kan hiermee eenmaal per jaar maximaal 1.000 euro subsidie aanvragen voor een STAP-opleiding. Hiervoor start iedere twee maanden een nieuw aanvraagtijdvak bij UWV. Vanaf 2023 komt er dus een extra bedrag beschikbaar, speciaal voor mensen met maximaal MBO-4.

 

Op korte termijn wordt een brief van het ministerie van SZW aan de Tweede Kamer verwacht waarin deze plannen concreter zijn uitgewerkt. Hiervan brengen we je dan weer graag op de hoogte.

15 september 2023
STAP-budget.nl gaat verder als Opleidingvinden
Nu STAP stopt, gaat STAP-budget.nl verder als Opleidingvinden. Zo kunnen we mensen blijven helpen met het vinden van de beste opleidingen, en aanbieders blijven helpen met het vinden van meer deelnemers.
14 juni 2023
De laatste ontwikkelingen in de STAP-regeling
STAP stopt per 2024 vanwege bezuinigingen | 3 juli start eerstvolgende aanvraagtijdvak | Vanaf september naar verwachting alleen OCW-erkend scholingsaanbod mogelijk met STAP.
13 juni 2023
Nieuw voor opleiders: Logoblokken op STAP-budget.nl
Geef je merk extra aandacht en toon je aanbod exclusief als een bezoeker op je logoblok klikt! Logoblokken vergroten je naamsbekendheid en zorgen voor meer bezoek naar je plaatsingen. En daarmee voor meer aanmeldingen.
03 maart 2023
Zojuist bekend gemaakt: nieuw aanvraagmoment STAP!
UWV heeft zojuist bekend gemaakt dat STAP-budget weer aangevraagd kan worden op vrijdag 17 maart om 10.00 uur!