Nieuws aanbieders

Vanaf 2023 125 miljoen euro extra STAP-budget voor mensen tot en met MBO-4

21 september 2022

Vanaf 2023 125 miljoen euro extra STAP-budget voor mensen met een opleiding tot en met MBO-4

 

Het kabinet heeft voor de doelgroep met een opleidingsniveau tot en met MBO-4 jaarlijks 125 miljoen euro extra gepland (de aankomende vier jaar). Dit is opgenomen in een bijbehorend document van de miljoenennota 2023 van het ministerie van SZW. Ook staat in dit document vermeld dat er aanvullend beleid komt voor ondersteuning van de doelgroep tot en met MBO-4.

Voor STAP-budget was al 160 miljoen euro budget per jaar gereserveerd. Iedereen tussen de 18 en pensioengerechtigde leeftijd met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt kan hiermee eenmaal per jaar maximaal 1.000 euro subsidie aanvragen voor een STAP-opleiding. Hiervoor start iedere twee maanden een nieuw aanvraagtijdvak bij UWV. Vanaf 2023 komt er dus een extra bedrag beschikbaar, speciaal voor mensen met maximaal MBO-4.

 

Op korte termijn wordt een brief van het ministerie van SZW aan de Tweede Kamer verwacht waarin deze plannen concreter zijn uitgewerkt. Hiervan brengen we je dan weer graag op de hoogte.

03 maart 2023
Zojuist bekend gemaakt: nieuw aanvraagmoment STAP!
UWV heeft zojuist bekend gemaakt dat STAP-budget weer aangevraagd kan worden op vrijdag 17 maart om 10.00 uur!
28 februari 2023
Aanvragen STAP uitgesteld.
Aanvragen STAP bij UWV uitgesteld vanwege technische problemen | Veel bezoekers op STAP-budget.nl | Meer promotieblokken op STAP-budget.nl in te zetten om je STAP-aanbod nog meer onder de aandacht te brengen.
07 februari 2023
Er komt weer een STAP-aanvraagtijdvak aan!
Als STAP-opleider is het weer tijd om je voor te bereiden op het volgende STAP-aanvraagtijdvak. Op 28 februari 10.00 uur kunnen burgers STAP-budget aanvragen bij UWV voor een STAP-opleiding.
06 februari 2023
Vers van de pers: Aanpassingen in de STAP-subsidieregeling
Vanmorgen zijn er aanpassingen in de STAP-subsidieregeling gepubliceerd in de Staatscourant. Lees hier de belangrijkste tekstdelen.