Nieuws aanbieders

Er komt weer een STAP-aanvraagtijdvak aan!

07 februari 2023

Als STAP-opleider is het weer tijd om je voor te bereiden op het volgende STAP-aanvraagtijdvak. Op 28 februari 10.00 uur kunnen burgers STAP-budget aanvragen bij UWV voor een STAP-opleiding. Tot die tijd wil je natuurlijk zoveel mogelijk deelnemers werven voor je STAP-opleidingen, en wij helpen je hier graag bij!

 

STAP-budget.nl: de cijfers 

Het afgelopen jaar hebben we op STAP-budget. nl meer dan 1 miljoen bezoekers op weg mogen helpen bij het zoeken naar een passende STAP-opleiding. Dat is 10% van de totale beroepsbevolking! Via diverse kanalen weten mensen ons te vinden. STAP-budget.nl is ook heel goed vindbaar in de zoekmachines. Mensen zoeken dan ruim 4 minuten naar een scholingsactiviteit en komen gemiddeld 1,5 keer terug. Duizenden mensen hebben een account aangemaakt waarin ze opleidingen kunnen bewaren en vergelijken. Met opleidingen plaatsen op STAP-budget. nl bereik je dus een groot en terugkerend publiek!  

Diverse opleiders hebben ons aangegeven dat een groot deel van hun deelnemers zich aangemeld heeft via STAP-budget. nl en dat de investering ruimschoots is terugverdiend. Dat is voor de opleiders goed nieuws en wij zijn dan ook heel blij dat STAP-budget.nl voor iedereen toegevoegde waarde levert.

Het aanbod van STAP-opleidingen op het platform groeit ondertussen door met nieuw aanbod van opleiders als Saxion, Inholland Academy en Nevi, en uitbreiding door opleiders die al langer aangesloten zijn. 

 

De resultaten van je eigen plaatsingen al bekeken?

Heb jij nog niet bekeken wat de resultaten van je plaatsingen zijn? Via Statistieken in het invoerportaal Mijn Plaatsingen kan je gemakkelijk zien hoe vaak je opleiding bekeken is op STAP-budget. nl en hoe vaak is doorgeklikt naar de informatie op je eigen website en je aanmeldformulier. Hierdoor kun je in één oogopslag zien welke opleidingen populair zijn en wat je plaatsingen je hebben opgeleverd aan traffic op de eigen website. Om je resultaten te optimaliseren kan je de tips bekijken op de pagina Tips. Uiteraard kunnen wij ook met je meedenken hoe je nog meer uit het platform kan halen. Neem dan contact op. 

 

Campagne voor tijdvak 28 februari

Wij gaan het publiek er weer op attenderen dat het STAP-budget aanvraagmoment eraan komt. Op 14 en 21 februari doen we daarom ook weer STAP-reminder nieuwsbrieven uit. Hiervoor hebben we tienduizenden inschrijvingen. Voor de nieuwsbrief van 14 februari hebben we nog één laatste advertentieplaats over. Voor de STAP-reminder nieuwsbrieven van 17 en 24 april (voor het STAP- aanvraagtijdvak dat start op 1 mei 2023) zijn er nog wel meer plaatsen beschikbaar. Lees er meer over op de pagina promotiemogelijkheden en als je interesse hebt, meld je dan snel aan. Op=op.

 

Zo komt je opleiding bij de bovenste posities

De bovenste 10 posities in zoekresultaten krijgen de meeste aandacht van zoekers en hebben daardoor de meeste kans op inschrijvingen. Dat geldt ook nadat een zoeker al filters heeft toegepast. De ranking van een opleiding in de zoekresultaten wordt beter naarmate de inhoud completer is ingevuld. Op de Welkomstpagina van invoerportaal Mijn Plaatsingen vind je bovenaan het tabje ‘Ranking’. Hier kun je lezen welke velden punten geven als je deze invoert.

Om je opleiding nog meer aandacht te geven, kan je kiezen voor promotieblokken. Promotieblokken zijn speciale weergaven van opleidingen die boven de zoekresultaten staan. De tekst hierin is aanpasbaar. Op de pagina promotiemogelijkheden kun je hier meer over lezen.

 

Bespaar door maandabonnementen om te zetten naar jaarabonnementen

Veel STAP-opleiders vragen ons hun maandabonnementen om te zetten naar jaarabonnementen omdat ze hebben ervaren dat het platform STAP-budget. nl hen ruimschoots voldoende deelnemers oplevert. Je bespaart met jaarabonnementen bijna 17% ten opzichte van maandabonnementen. Je kan dit zelf doen door maandabonnementen af te laten lopen en na de einddatum een jaarabonnement te kiezen. 
 
Als je vragen hebt of als je wilt overleggen hoe je je aanbod nog beter onder de aandacht kan brengen, neem dan contact met ons op via een contactformulier. We denken graag met je mee!

 

Met vriendelijke groeten, team STAP-budget.nl

03 maart 2023
Zojuist bekend gemaakt: nieuw aanvraagmoment STAP!
UWV heeft zojuist bekend gemaakt dat STAP-budget weer aangevraagd kan worden op vrijdag 17 maart om 10.00 uur!
28 februari 2023
Aanvragen STAP uitgesteld.
Aanvragen STAP bij UWV uitgesteld vanwege technische problemen | Veel bezoekers op STAP-budget.nl | Meer promotieblokken op STAP-budget.nl in te zetten om je STAP-aanbod nog meer onder de aandacht te brengen.
06 februari 2023
Vers van de pers: Aanpassingen in de STAP-subsidieregeling
Vanmorgen zijn er aanpassingen in de STAP-subsidieregeling gepubliceerd in de Staatscourant. Lees hier de belangrijkste tekstdelen.
12 december 2022
Eerste tijdvak STAP-budget wordt overgeslagen. Eerste aanvraagmogelijkheid op 28 februari.
Vandaag heeft het kabinet bekendgemaakt dat de eerstvolgende mogelijkheid om STAP-budget aan te vragen op 28 februari is. De eerdere eerste mogelijkheid op 2 januari wordt dus overgeslagen.