Nieuws aanbieders

STAP-budget meer dan 50% hoger dit tijdvak

31 oktober 2022

Vandaag bekend: STAP-budget meer dan 50% hoger dit tijdvak

Op de valreep voordat het STAP-aanvraagtijdvak opent morgen om 10:00 uur is er goed nieuws uit Den Haag voor iedereen die nog STAP-budget wil aanvragen in 2022: een fors hoger subsidiebudget! Vandaag heeft de minister van SZW in de Staatscourant gepubliceerd dat vanwege de interesse in STAP-budget er dit tijdvak (dat opent op 1 november om 10:00 uur) in totaal 49,2 miljoen euro beschikbaar is. Dat is 17,2 miljoen euro meer dan de 32 miljoen die in eerste instantie gereserveerd was. De verhoging is naar schatting goed voor ruim 20.000 extra toekenningen.

 

Aanscherping regels met betrekking tot aanbiedingen

De publicatie in de Staatscourant bevat o.a. ook een toevoeging over niet-subsidiabele scholing:

3. Niet subsidiabel is scholing waarbij sprake is van het in het vooruitzicht stellen of aanbieden van:
a. geschenken, aanbiedingen of andere voordelen aan een deelnemer of potentiële deelnemer;
b. reis- of verblijfkosten voor een deelnemer of potentiële deelnemer in verband met het volgen van de scholing door de deelnemer; of
c. andersoortige voordelen aan een deelnemer of potentiële deelnemer als deze de opleider een voordeel verstrekt.

Ook staat vermeld dat er een raamwerk komt aan de hand waarvan de Toetsingskamer STAP bestaande en nieuwe scholingskeurmerken beoordeelt, naast het afwegingskader arbeidsmarktgerichtheid aan de hand waarvan de Toetsingskamer STAP beoordeelt of een scholing arbeidsmarktgericht is.

15 september 2023
STAP-budget.nl gaat verder als Opleidingvinden
Nu STAP stopt, gaat STAP-budget.nl verder als Opleidingvinden. Zo kunnen we mensen blijven helpen met het vinden van de beste opleidingen, en aanbieders blijven helpen met het vinden van meer deelnemers.
14 juni 2023
De laatste ontwikkelingen in de STAP-regeling
STAP stopt per 2024 vanwege bezuinigingen | 3 juli start eerstvolgende aanvraagtijdvak | Vanaf september naar verwachting alleen OCW-erkend scholingsaanbod mogelijk met STAP.
13 juni 2023
Nieuw voor opleiders: Logoblokken op STAP-budget.nl
Geef je merk extra aandacht en toon je aanbod exclusief als een bezoeker op je logoblok klikt! Logoblokken vergroten je naamsbekendheid en zorgen voor meer bezoek naar je plaatsingen. En daarmee voor meer aanmeldingen.
03 maart 2023
Zojuist bekend gemaakt: nieuw aanvraagmoment STAP!
UWV heeft zojuist bekend gemaakt dat STAP-budget weer aangevraagd kan worden op vrijdag 17 maart om 10.00 uur!