Nieuws aanbieders

STAP-budget meer dan 50% hoger dit tijdvak

31 oktober 2022

Vandaag bekend: STAP-budget meer dan 50% hoger dit tijdvak

Op de valreep voordat het STAP-aanvraagtijdvak opent morgen om 10:00 uur is er goed nieuws uit Den Haag voor iedereen die nog STAP-budget wil aanvragen in 2022: een fors hoger subsidiebudget! Vandaag heeft de minister van SZW in de Staatscourant gepubliceerd dat vanwege de interesse in STAP-budget er dit tijdvak (dat opent op 1 november om 10:00 uur) in totaal 49,2 miljoen euro beschikbaar is. Dat is 17,2 miljoen euro meer dan de 32 miljoen die in eerste instantie gereserveerd was. De verhoging is naar schatting goed voor ruim 20.000 extra toekenningen.

 

Aanscherping regels met betrekking tot aanbiedingen

De publicatie in de Staatscourant bevat o.a. ook een toevoeging over niet-subsidiabele scholing:

3. Niet subsidiabel is scholing waarbij sprake is van het in het vooruitzicht stellen of aanbieden van:
a. geschenken, aanbiedingen of andere voordelen aan een deelnemer of potentiële deelnemer;
b. reis- of verblijfkosten voor een deelnemer of potentiële deelnemer in verband met het volgen van de scholing door de deelnemer; of
c. andersoortige voordelen aan een deelnemer of potentiële deelnemer als deze de opleider een voordeel verstrekt.

Ook staat vermeld dat er een raamwerk komt aan de hand waarvan de Toetsingskamer STAP bestaande en nieuwe scholingskeurmerken beoordeelt, naast het afwegingskader arbeidsmarktgerichtheid aan de hand waarvan de Toetsingskamer STAP beoordeelt of een scholing arbeidsmarktgericht is.

03 maart 2023
Zojuist bekend gemaakt: nieuw aanvraagmoment STAP!
UWV heeft zojuist bekend gemaakt dat STAP-budget weer aangevraagd kan worden op vrijdag 17 maart om 10.00 uur!
28 februari 2023
Aanvragen STAP uitgesteld.
Aanvragen STAP bij UWV uitgesteld vanwege technische problemen | Veel bezoekers op STAP-budget.nl | Meer promotieblokken op STAP-budget.nl in te zetten om je STAP-aanbod nog meer onder de aandacht te brengen.
07 februari 2023
Er komt weer een STAP-aanvraagtijdvak aan!
Als STAP-opleider is het weer tijd om je voor te bereiden op het volgende STAP-aanvraagtijdvak. Op 28 februari 10.00 uur kunnen burgers STAP-budget aanvragen bij UWV voor een STAP-opleiding.
06 februari 2023
Vers van de pers: Aanpassingen in de STAP-subsidieregeling
Vanmorgen zijn er aanpassingen in de STAP-subsidieregeling gepubliceerd in de Staatscourant. Lees hier de belangrijkste tekstdelen.