Nieuws aanbieders

STAP-budget in Radar vanavond

04 april 2022

Radar geeft aan de STAP-budget-regeling aan de orde te stellen in de uitzending van vanavond/maandag 4 april om 20.30 uur op NPO1. Radar licht het item over STAP-budget op haar website als volgt toe:

 

STAP-budget: 1000 euro voor een cursus, maar jouw opleiding staat er niet bij
De overheid vindt het belangrijk dat mensen hun leven lang bij leren. Daarom kon je tot dit jaar scholingskosten aftrekken van de belasting. Maar nu is er het STAP-budget, een gratis bedrag van 1000 euro dat je kunt steken in een cursus of opleiding naar keuze, als het je werkende bestaan maar enigszins ondersteunt. Dat klinkt als een mooi cadeau voor iedereen, maar is het dat wel? Uit een enquête van Radar blijkt namelijk: hoe lager het opleidingsniveau, hoe minder mensen op de hoogte zijn van STAP en wat het inhoudt. Ook geldt: wie te laat is bij een inschrijfronde, vist achter het net. Bovendien staat er vrijwel geen opleiding van traditionele mbo’s, hbo’s en universiteiten in de lijst waar je uit kunt kiezen. En: wie al een studie volgde, kan geen STAP-budget krijgen. Is de maatregel niet gewoon een bezuiniging?
bron: https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/tv-uitzending-04-04-2022

 

Het TV programma heeft een eigen onderzoek gedaan naar de regeling van de overheid. Wij hebben geen rol bij de regeling en dit item van Radar, maar volgen dit natuurlijk met veel belangstelling. En we hopen dat de regeling ondanks de nodige uitdagingen een succes gaat worden. Want het mooie aan deze regeling is dat de regie om stappen in de ontwikkeling te zetten meer bij de burger/particulier komt te liggen en de drempel om dit te doen laag is. En hier hebben mensen veel behoefte aan.

 

Op STAP-budget.nl willen we mensen ondersteunen om deze STAP-subsidie te benutten en een opleiding te gaan doen waarmee zij zich verder kunnen ontwikkelen en hun kansen op de arbeidsmarkt kunnen vergroten. Op STAP-budget.nl kunnen mensen ideeën opdoen voor een passende STAP-opleiding, doorklikken naar de website van de opleider, zich aanmelden bij de opleider, waarna de opleider een STAP-aanmeldingsbewijs kan afgeven dat nodig is voor een STAP-aanvraag bij UWV.


Volgende aanvraagtijdvak start op maandag 2 mei 10.00 uur
Op de website www.stapuwv.nl, de website van UWV waar je als burger STAP-budget kan aanvragen, is te lezen dat het volgende STAP-aanvraagtijdvak start op 2 mei 10.00 uur (in plaats van 1 mei, wat op een zondag valt). Goed om te weten voor STAP-opleiders in verband met de planning en de communicatie naar (potentiële) deelnemers.

 

De aandacht voor STAP-budget en STAP-budget.nl neemt weer toe
Over minder dan 4 weken is het weer zover en start het tweede STAP-aanvraagtijdvak bij UWV. We zien dan ook de bezoekersaantallen weer toenemen op STAP-budget. nl. Ook door media-aandacht als bij Radar zullen deze verder toenemen. Mogelijk gaan we nog meer bezoekers trekken dan de 200.000 die we in de week rond het eerste aanvraagtijdvak mochten verwelkomen op STAP-budget.nl. Graag brengen we ook jouw STAP-aanbod uitgebreid onder de aandacht met meerdere links/URL’s naar de eigen website waardoor zoekers zich gemakkelijk en direct bij jou als opleider kunnen aanmelden voor een opleiding en een STAP-aanmeldingsbewijs kunnen verkrijgen. Alle STAP-opleiders zijn welkom! 

 

Presenteer je je STAP-aanbod nog niet op STAP-budget.nl?
Meld je dan nu aan. Voorwaarde voor het plaatsen van je STAP-opleidingen op STAP-budget.nl is natuurlijk dat je STAP-opleidingen opgenomen zijn in het scholingsregister van DUO of dat je concreet zicht hebt op opname hierin.

  • Wil je weten of je aanbod opgenomen kan worden in het STAP-scholingsregister of wanneer het invoeren hiervan mogelijk is? Kijk dan in deze planning/informatie van DUO of neem contact op met DUO.
  • Via deze link kun je je aanmelden als aanbieder van STAP-budget.nl. Wil je overleggen over de mogelijkheden van STAP-budget.nl? Stuur ons dan een contactformulier. Dan nemen we snel contact met je op om af te stemmen.

 
Tot zover weer onze update. We komen weer in de lucht bij nieuwe ontwikkelingen of andere zaken die we graag met je delen.

 

Met vriendelijke groeten, team STAP-budget.nl

15 september 2023
STAP-budget.nl gaat verder als Opleidingvinden
Nu STAP stopt, gaat STAP-budget.nl verder als Opleidingvinden. Zo kunnen we mensen blijven helpen met het vinden van de beste opleidingen, en aanbieders blijven helpen met het vinden van meer deelnemers.
14 juni 2023
De laatste ontwikkelingen in de STAP-regeling
STAP stopt per 2024 vanwege bezuinigingen | 3 juli start eerstvolgende aanvraagtijdvak | Vanaf september naar verwachting alleen OCW-erkend scholingsaanbod mogelijk met STAP.
13 juni 2023
Nieuw voor opleiders: Logoblokken op STAP-budget.nl
Geef je merk extra aandacht en toon je aanbod exclusief als een bezoeker op je logoblok klikt! Logoblokken vergroten je naamsbekendheid en zorgen voor meer bezoek naar je plaatsingen. En daarmee voor meer aanmeldingen.
03 maart 2023
Zojuist bekend gemaakt: nieuw aanvraagmoment STAP!
UWV heeft zojuist bekend gemaakt dat STAP-budget weer aangevraagd kan worden op vrijdag 17 maart om 10.00 uur!