Nieuws aanbieders

Update na eerste aanvraagtijdvak

18 maart 2022

Eerste 35.000 toekenningen STAP-budget
Op 1 maart 10.00 uur konden burgers voor het eerst STAP-budget aanvragen bij UWV. Vele mensen zaten stipt op tijd klaar met hun digitale STAP-aanmeldingsbewijs bij de hand. Het aanvraagproces in het STAP-portaal verliep de eerste keer niet vlekkeloos doordat vele mensen tegelijk probeerden in te loggen, met pieken van meer dan 50.000 mensen volgens UWV. Op 4 maart was het budget van de eerste aanvraagperiode uitgeput en was STAP-budget aanvragen niet meer mogelijk. Zo'n 35.000 mensen hebben een budget toegekend gekregen. Ook na de toewijzingen blijven er nog zaken op te lossen. We hopen dat dat UWV lukt voor de start van het volgende aanvraagtijdvak op 1 mei.

 

Bezoekersaantal STAP-budget.nl door het dak
Ook bij STAP-budget.nl stegen de bezoekersaantallen enorm. Alleen al in de week voor 1 maart tot het moment dat het budget op was hebben bijna 200.000 mensen STAP-budget.nl bezocht, waarvan ruim de helft meer dan één keer. Hun zoektochten naar een geschikte opleiding resulteerden in bijna 800.000 bezochte overzichtpagina's met opleidingen in enkele dagen tijd.

 

Ook na 1 maart veel zoekers op STAP-budget.nl
Opvallend in de cijfers van STAP-budget.nl is dat ook na 1 maart nog veel gezocht werd naar opleidingen. Op 2 en 3 maart lag het niveau zelfs hoger dan in de dagen voor 1 maart. De landelijke aandacht voor de start en het opraken van het STAP-budget heeft schijnbaar een aanzienlijke groep mensen nog laat geactiveerd. We zien ook een blijvend hoger aantal zoekopdrachten in maart.

 

Veel aanmeldingen bij opleiders via STAP-budget.nl
De hoge bezoekersaantallen leverden veel kliks naar de websites van publicerende opleiders. Via de aanmeldknoppen op STAP-budget.nl kwamen bezoekers bij diverse opleider rechtstreeks bij een STAP-aanmeldformulier. Dit zorgde voor veel aanmeldingen bij de opleiders op basis waarvan zij STAP-aanmeldingsbewijzen konden afgeven. Ook zijn er veel brochures gedownload, waarvan de aanbieder de contactgegevens ontvangt. Om je hiervan een beeld te geven willen we je graag de geanonimiseerde statistieken van 2 opleiders laten zien.

 

Voorbeeld 1: kleinere opleider met 6 opleidingen persoonlijke ontwikkeling: 
resultaat van 30 dagen tot 4 maart

Resultaten STAP-budget.nl 1e aanvraagtijdvak

Voorbeeld 2: middelgrote opleider met 27 vakgerichte opleidingen:
resultaat van 30 dagen tot 4 maart

Resultaten STAP-budget.nl 1e aanvraagtijdvak

Feedback opleiders: plaatsen op STAP-budget.nl is zeer rendabel
Opleiders geven ons aan dat de abonnementskosten voor publiceren op STAP-budget.nl heel laag zijn vergeleken met de opbrengsten in de vorm van het aantal deelnemers dat STAP-budget daadwerkelijk toegekend heeft gekregen. Het is leuk om te horen dat STAP-budget.nl werkt voor opleiders die op zoek zijn naar STAP-deelnemers. Van kleine opleiders krijgen we terug dat zij het fijn vinden goed gevonden te worden ondanks dat zij een beperkt marketingbudget hebben. Hier doen we het voor!

We zullen dan ook alles in dienst stellen om onze vindbaarheid en bezoekersaantallen verder te vergroten en zoveel mogelijk traffic te genereren op de website van aangesloten opleiders. Publiceer je je STAP-aanbod nog niet op STAP-budget.nl? Dan kun je je hier aanmelden. We brengen ook graag jouw STAP-aanbod onder de aandacht van het grote publiek!

 

Hoe we STAP-budget.nl blijven verbeteren
Ook blijven we werken aan het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit van STAP-budget.nl. Verbeteringen die we recent hebben toegepast zijn:

  • Het filter ‘STAP aanvraagtijdvak’ is ingevoegd bij de categorie ‘STAP Opleidingen’. We zien dat hier door zoekers veel gebruik van gemaakt wordt om zo opleidingen te vinden die aangevraagd kunnen worden in het eerstvolgende aanvraagtijdvak en later in het jaar, om zo een juiste keuze te maken voor de STAP-opleiding voor het betreffende kalenderjaar.
  • De capaciteit van de website is verbeterd waardoor we op tijd waren om de vele bezoekers een snelle website te bieden. De capaciteit van de website kan geautomatiseerd en binnen minuten verder worden opgeschaald indien er nog hogere pieken zijn.
  • De zoekfunctie functioneerde niet naar wens. Deze is recent verbeterd, waardoor je na het intypen van een zoekwoord op STAP-budget. nl gemakkelijker kunt vinden wat je zoekt.
  • In de categorie ‘STAP Opleidingen’ geven vlinder-iconen aan of voor de opleiding STAP-budget aan te vragen is of dat dit op korte termijn mogelijk wordt (respectievelijk in volle kleur of transparant).
    • Een vlinder in volle kleur betekent dat deze opgenomen is in het STAP-scholingsregister.
    • Voor opleidingen met een transparante vlinder kan op korte termijn STAP-budget aangevraagd worden (zoals opleidingen van branche erkende opleiders).

Heb je verbetersuggesties voor ons? Stuur ons dan een contactformulier of nog beter: gebruik de blauwe feedback-knop die je (geheel) rechts van ieder scherm van STAP-budget.nl ziet. We zien je verbetersuggesties graag tegemoet.

 

Wat staat te gebeuren?

  • Op stapvooropleiders.nl is vermeld dat vanaf half maart de branche erkennende organisaties hun branche-opleiders mogen invoeren in het STAP-scholingsregister waarna deze opleiders hun STAP-opleidingen in het STAP-scholingsregister kunnen gaan toevoegen. Vanaf 2 mei kunnen deze branche-opleiders dan ook meedoen met de STAP-regeling. Op STAP-budget.nl kan je als branche-opleider je STAP-opleidingen onder de aandacht brengen zodra je bevestiging hebt dat je organisatie in het scholingsregister wordt opgenomen, om zo beter vindbaar te zijn en je aanbod uitgebreid te presenteren aan het oriënterende publiek!
  • Vanaf 2 mei kunnen burgers STAP-budget aanvragen voor opleidingen die starten 4 weken na aanvraag en uiterlijk starten in september. Veel mensen zullen een opleiding willen gaan doen die na de zomer start. De verwachting is dat er veel vraag voor dit aanvraagtijdvak zal zijn.
  • Ook komt het STAP Ontwikkeladvies eraan. Dit is een regeling die los staat van het STAP-budget dat voor een scholingsactiviteit aangevraagd kan worden. Gekwalificeerde loopbaancoaches kunnen vanaf april/mei bij SZW een kosteloos ontwikkeladvies aanvragen voor een particulier met een scholingsniveau tot en met MBO-2. Meer informatie hierover volgt snel zodra de definitieve regeling gepubliceerd is in de Staatscourant.

 

Tot zover weer onze update. We komen weer in de lucht bij nieuwe ontwikkelingen of andere zaken die we graag met je delen.

 

Met vriendelijke groeten, team STAP-budget.nl

15 september 2023
STAP-budget.nl gaat verder als Opleidingvinden
Nu STAP stopt, gaat STAP-budget.nl verder als Opleidingvinden. Zo kunnen we mensen blijven helpen met het vinden van de beste opleidingen, en aanbieders blijven helpen met het vinden van meer deelnemers.
14 juni 2023
De laatste ontwikkelingen in de STAP-regeling
STAP stopt per 2024 vanwege bezuinigingen | 3 juli start eerstvolgende aanvraagtijdvak | Vanaf september naar verwachting alleen OCW-erkend scholingsaanbod mogelijk met STAP.
13 juni 2023
Nieuw voor opleiders: Logoblokken op STAP-budget.nl
Geef je merk extra aandacht en toon je aanbod exclusief als een bezoeker op je logoblok klikt! Logoblokken vergroten je naamsbekendheid en zorgen voor meer bezoek naar je plaatsingen. En daarmee voor meer aanmeldingen.
03 maart 2023
Zojuist bekend gemaakt: nieuw aanvraagmoment STAP!
UWV heeft zojuist bekend gemaakt dat STAP-budget weer aangevraagd kan worden op vrijdag 17 maart om 10.00 uur!