Nieuws aanbieders

Nog 14 dagen en dan start het eerste aanvraagtijdvak STAP-budget!

14 februari 2022

Over precies 2 weken kunnen burgers/particulieren voor het eerst STAP-budget aanvragen voor een opleiding bij UWV.

Op 1 maart 10.00 uur stelt UWV het eerste aanvraagtijdvak open voor burgers om STAP-budget aan te vragen.

 

Wil je als opleider dat je deelnemers STAP-subsidie kunnen aanvragen vanaf 1 maart?
Dan is het een voorwaarde dat je je STAP-opleidingen (en de startdata) vóór 1 maart hebt opgenomen in het scholingsregister van DUO. Dit scholingsregister van DUO zal ook opgenomen zijn in het STAP-aanvraagportaal van UWV met basisgegevens per opleiding die het betreffende aanvraagtijdvak aan te vragen zijn.

 

Zet nu je aanbod op STAP-budget.nl, ook als je opleidingen later in het scholingsregister komen 
Voldoe je als opleider aan de toelatingseisen voor het scholingsregister van DUO, en heb je je scholingsactiviteiten opgenomen in het scholingsregister van DUO of je weet je wanneer je opleidingen hierin geregistreerd kunnen worden? Dan kun je je opleidingen al presenteren op STAP-budget.nl! Het zoekfilter 'STAP aanvraagtijdvak' helpt om je opleidingen in het juiste aanvraagtijdvak te presenteren. Dan kunnen burgers ook zien welk aanbod mogelijk is in latere aanvraagtijdvakken.

 

Benut de actietarieven voor 1 maart 2022 en profiteer tot 2023
Vanaf 1 maart gaan onze normale tarieven in. Tot die tijd kun je als aanbieder op STAP-budget.nl nog gebruik maken van onze actietarieven. Wij bieden je deze actietarieven aan omdat wij graag een zo groot mogelijk STAP aanbod goed vindbaar en inzichtelijk willen maken voor het grote publiek vóór 1 maart. Bekijk hier onze actietarieven en normale tarieven voor opleiders.

 

Welke rol heeft STAP-budget.nl?
Voor de bijna 10 miljoen mensen die STAP-budget kunnen aanvragen is STAP-budget.nl een oriëntatieplatform waar zij hun STAP Opleiding kunnen vinden met vele handige zoekfilters die ze door de uitgebreide informatie en vele keuzes helpen. Via de aanmeldbutton melden zij zich bij de opleider voor een STAP-aanmeldingsbewijs voor de opleiding van hun keuze.

 

Voor jou als opleider is STAP-budget.nl een krachtig marketingplatform om je aanbod goed en duidelijk vindbaar te laten zijn en om gericht deelnemers te werven. Ook als je een wat kleinere of middelgrote aanbieder bent met beperkte marketingcapaciteit en niet snel in de zoekmachines naar boven komt.

Opleiders die al publiceren op STAP-budget.nl geven aan zeer tevreden te zijn over het aantal deelnemers dat zich aanmeldt en brochures aanvraagt via STAP-budget.nl.

 

STAP-budget.nl verwelkomt nieuwe opleiders
Veel opleiders zijn zich aan het voorbereiden op de nieuwe regeling. Steeds meer presenteren hun STAP-aanbod al op STAP-budget.nl. Zie hier bijvoorbeeld de opleidingen van Schouten en Nelissen of de bedrijfspagina (ook met opleidingen) van Babel.

Zo verwelkomen wij:

En nog veel meer opleiders hebben zich al aangemeld of hebben aangegeven aan te gaan sluiten bij STAP-budget.nl om hun STAP-aanbod inzichtelijk te maken voor het grote publiek. Mocht je dit ook willen en nader willen afstemmen? Neem gerust contact met ons op.

 

Nieuwe versie van STAP-regeling is gepubliceerd

Op 8 februari heeft het ministerie van SZW een nieuwe versie van de STAP-regeling in de Staatscourant gepubliceerd. Dit in verband met onder andere:

  • De wijziging van het begrip scholing en de verduidelijking van de bepalingen rond het scholingsregister (De opgenomen informatie komt overeen met de informatie op www.stapvooropleiders.nl)
  • De introductie van een Toetsingskamer STAP.
  • De aanpassing van verdeling van het subsidiebedrag over de aanvraagtijdvakken. Hierover is aangegeven:
    • De verdeling per tijdvak wordt niet meer op voorhand in de Subsidieregeling STAP-budget opgenomen, maar jaarlijks, door middel van een wijziging van de regeling, voor 1 januari bekend gemaakt. In principe wordt uitgegaan van een gelijke verdeling over de tijdvakken, maar er kan flexibel omgegaan kan worden met de verdeling van budget over de tijdvakken. 
    • Vooralsnog wordt voor twee tijdvakken in 2022 geregeld (tijdvak 2: 1 mei tot en met 30 juni 2022 en tijdvak 3: 1 juli tot en met 31 augustus 2022) dat er een beperkte overschrijding van het budget van het betreffende tijdvak mogelijk is als alleen voor de ondersteuning van fysieke subsidieaanvragers extra budget nodig is. Dit geldt niet voor het eerste aanvraagtijdvak (1 maart tot en met 30 april). Voor de opvolgende tijdvakken (na 31 augustus 2022) wordt in de doorontwikkeling gekeken naar een structurele voorziening.

 

NOS journaal zorgt voor grote drukte op STAP-budget.nl
Vorige week zaterdag heeft het NOS journaal bericht over de invoering van STAP-budget. Om 18:00 uur en 20:00 uur keken er bij elkaar zo'n 4,2 miljoen mensen en werd ook ons platform STAP-budget. nl in beeld gebracht. Door de onverwacht grote drukte die hierdoor op de website ontstond was die op sommige momenten die dag niet goed bereikbaar. 's Avonds hebben wij meer capaciteit ingezet om de grotere bezoekersaantallen aan te kunnen, en de komende weken zullen we dit verder uitbreiden, want de bezoekers aantallen groeien verder. Bekijk hier het nieuwsitem in het 8-uur journaal en verschuif de tijdbalk naar 15:40.

 

De STAP-budget regeling staat nog maar aan het begin, maar de animo is enorm. Zowel van burgers als van aanbieders. Ben je nog niet aangemeld? Wij hopen je als aanbieder snel te verwelkomen op STAP-budget.nl, om ook jullie aanbod inzichtelijk te maken voor een groot publiek. 


Benut je kansen, ga voor groei!

 

Met vriendelijke groeten, team STAP-budget.nl

15 september 2023
STAP-budget.nl gaat verder als Opleidingvinden
Nu STAP stopt, gaat STAP-budget.nl verder als Opleidingvinden. Zo kunnen we mensen blijven helpen met het vinden van de beste opleidingen, en aanbieders blijven helpen met het vinden van meer deelnemers.
14 juni 2023
De laatste ontwikkelingen in de STAP-regeling
STAP stopt per 2024 vanwege bezuinigingen | 3 juli start eerstvolgende aanvraagtijdvak | Vanaf september naar verwachting alleen OCW-erkend scholingsaanbod mogelijk met STAP.
13 juni 2023
Nieuw voor opleiders: Logoblokken op STAP-budget.nl
Geef je merk extra aandacht en toon je aanbod exclusief als een bezoeker op je logoblok klikt! Logoblokken vergroten je naamsbekendheid en zorgen voor meer bezoek naar je plaatsingen. En daarmee voor meer aanmeldingen.
03 maart 2023
Zojuist bekend gemaakt: nieuw aanvraagmoment STAP!
UWV heeft zojuist bekend gemaakt dat STAP-budget weer aangevraagd kan worden op vrijdag 17 maart om 10.00 uur!